Dorpsfeest

Dorpsfeest Santpoort of de Santpoortse Feestweek gaat al heel wat jaren terug. Het is begonnen met een korte baandraverij, georganiseerd door de toenmalige uitbaatster van de Weijman, Maria van Schuylenburgh. Voor hotel De Weijman op de rotonde vind je dan ook het beeld 'De Draver' van Yvonne Piller dat ter gelegenheid van 250 jaar harddraverij gemaakt is. En nog steeds wordt de Feestweek om de Korte baan (op de eerste donderdag van augustus) heen georganiseerd. De organisatie van de hele week is dan ook in handen van de harddraverijvereniging. Er zijn Santpoorters die het dorp in deze week ontvluchten, maar het zijn er waarschijnlijk meer die aan de festiviteiten deelnemen.

De festiviteiten gaan al heel wat jaren terug. De foto hierboven werd omstreeks 1930 genomen, toen de harddraverij nog op de Harddraverslaan werd gehouden. Die laan heeft z'n naam niet zomaar gekregen. De opbrengsten van de harddraverij en de de stagelden van de kermisexploitanten zorgen ervoor dat de rest van de evenementen gratis georganiseerd kunnen worden.  Foto's door Bert Boerland en NH Archief

Voor jong en oud

In een acht dagen tijd worden er in Santpoort meer dan 40 activiteiten georganiseerd. De Harddraverijvereniging zorgt ervoor dat het aanbod zo breed mogelijk is, zodat er voor iedereen wel activiteiten tussen zitten. Zo kun je bijvoorbeeld meedoen aan de steppenrace, ringsteken, kwalleballen, hardlopen of klaverjassen. En bij de meeste activiteiten is publiek welkom. De lokale horeca haakt ook handig op de feestweek in met Live muziek en buitentaps. Foto kwalleballen door PEP Photo.

www.dorpsfeest-santpoort.nl