Binnenduinbosje

Het Binnenduinbosje hoorde ooit bij de naastgelegen Villa Najade. Na de het overlijden van de oorspronkelijke eigenaar Wijnbergh, heeft de villa o.a. kraamkliniek Maranatha (daarover meer bij het Maranathabos) en een dependance van het Provinciaal Ziekenhuis gehuisvest. In 1991 is de villa door een projectontwikkelaar in drie appartementen gesplitst. Een groep bewoners die het al zagen gebeuren dat de gemeente het bos zou bebouwen heeft zich verenigd in de Stichting Behoud Binnenduinbos te Santpoort-Zuid. Deze stichting heeft op een aantal voorwaarden de eeuwigdurende pacht van het Binnenduinbos verworven.

Duinweg of Duivelslaan

De toegang tot het Binnenduinbosje is een onopvallend hekje langs de Duinweg of Duivelslaan. Door de 'of' in de straatnaam waarschijnlijk al een vrij unieke straatnaam, maar ook de enige straat in Nederland die naar de duivel genoemd is.

Het bosje is momenteel (augustus 2019) vrij verwilderd, maar misschien is dat wel de bedoeling van de stichting. Het is inmiddels een behoorlijk wild stukje natuur midden in de bebouwing en de moeite van het bezoeken waard. Het is een klein bosje, dus hou er rekening mee dat je het na een half uur wel gezien hebt.