Scouting St Radboud

Bij Scouting zijn kinderen en jongeren van 5 tot ... zeg maar 99 actief. Vaak lekker buiten en lekker actief, maar altijd uitdagend. Omdat voor elkaar te krijgen heeft Scouting St Radboud negen leeftijdsgroepen (speltakken). Want wat voor iemand van zes een uitdaging is, hoeft dat voor iemand van veertien helemaal niet meer te zijn. Dus ga je bijvoorbeeld bij de bevers (jongens en meisjes van 5 - 7 jaar) drie nachtjes in de buurt op zomerkamp, maar bij de Sherpa's (meiden van 15 - 18 jaar) en rowans (jongens van 15 - 18 jaar) regel je je eigen trektocht door een ruig gebied ergens in Europa.

Scoutingbos

In Santpoort huist de Scouting aan de Middenduinerweg 74. Een beetje verscholen, omdat het clubhuis (De Blokhut) in hun eigen Scoutingbosje ligt. De Scouts hebben de beschikking over een privébos van ongeveer drie voetbalvelden. En dat is genoeg ruimte om gave bosspelen te doen, te kamperen of een kampvuur te stoken. In het bos ligt ook een ruime kampvuurcirkel. In de Randstad is zo'n locatie voor een Scoutinggroep pure luxe.

De magie van het kampvuur

Natuurlijk is het niet alleen maar actie bij de scouts. Er is bijna niks fijner dan gezellig met z'n allen rond een kampvuurtje zitten, vinden ze. De warmte van het vuurtje, de hypnotische werking van de likkende vlammen en een gezellig gesprek met je buurman. Af en toe een lied moet ook kunnen, maar vooral niet te vaak.

En gaandeweg steek je er ook nog het nodige van op. Het organiseren wordt je eigenlijk met de paplepel ingegoten. Veel jeugdleden gaan dan later ook leidinggeven. Maar dat is niet het belangrijkste, het moet in de eerste plaats wel leuk blijven.

www.scouting-radboud.nl