Terrasvogels

Met Terrasvogels is Santpoort een heuse omnisportvereniging rijk. Dat betekent dat er binnen de vereniging meerdere sporten beoefend worden. In het geval van Terrasvogels zijn die sporten voetbal, softbal en honkbal. Terrasvogels is gevestigd op Sportpark De Elta, achter het voormalige buurtje De Elta, door de eerste bewoners genoemd naar de Eerste Luchtvaart Tentoonstelling Amsterdam. Het buurtje is inmiddels gesloopt, maar het sportpark heet nu nog zo.

Terrasvogels werd vlak voor de oorlog als voetbalvereniging opgericht. Later kwamen daar de softbal- en honkbaltak bij. De eerste 10 jaar speelde Terrasvogels op een veldje aan het einde van de Terrasweg. Dat is op de foto van het Noord-Hollands Archief te zien. Daarna heeft de club een tijdje een zwervend bestaan geleid. In 1963 worden door de gemeente Velsen een aantal weilanden achter 'armoebuurtje' De Elta tot sportveld omgevormd. Het sportpark krijgt in de volksmond al snel dezelfde naam als het buurtje.

Later komen de honkbal- en softbalafdeling (1958) bij de club. Het is nu een hechte vereniging waar niet alleen drie sporten beoefend worden, maar ook op sociaal vlak de nodige activiteiten worden georganiseerd.

Naar de website