't Mosterdzaadje

't Mosterdzaadje is een voormalig kerkje aan de Kerkweg in Santpoort. Toen de kerkgemeenschap te groot werd en in 1938 een ander onderkomen kreeg, werd het voormalige kerkje een timmermanswerkplaats en een trappenfabriek. Pim en Paula Reiding kochten het voormalige kerkje in 1982 met de bedoeling er een werkplaats van te maken. Het is nooit een werkplaats geworden, want al snel ontstond het idee om er een klein cultuurpaleisje van te maken. Tegenwoordig helpt een groep van zo'n 30 vrijwilligers om de boel draaiend te houden.

Cultuurparadijsje

't Mosterdzaadje staat bekend om de kwaliteit van de optredens. Er komen  nationale en internationale sterren voor het relatief kleine publiek  optreden. Je kunt de artiesten en de muziek die zij spelen zomaar later eens op radio of TV terug horen. Foto trappenfabriek  en Pim en Paula bij het 12½-jarig bestaan van 't Mosterdzaadje NH-Archief

't Mosterdzaadje is een half uur voor een optreden open. Dan wordt er  koffie en thee geschonken, en kunnen de mensen even aarden. Je kunt dan  even bijkletsen met bekenden, of de expositie aan de muur bekijken, Dan  volgt het optreden en dat zijn niet de minste muzikanten. Gelukkig lukt  het om iedereen een plekje in de programmering te geven. De gage van de  muzikanten bestaat uit de vrijwillige bijdrage van het publiek. 

Naar de website