Begraafplaats De Biezen

In 2005 is de in verval geraakte begraafplaats De Biezen gerestaureerd. Nu doet de begraafplaats weer eer aan het ontwerp van Louis Paul Zocher, bekend van onder andere het Vondelpark, De Keukenhof en begraafplaats Westerveld in Driehuis. Hij ontwierp in de zogenaamde landschapsstijl. Het is een mooi intiem begraafplaatsje met water en niveauverschillen. Begraafplaats De Biezen is een provinciaal monument.

Toen in 1873 de begraafplaats naast de Engelmunduskerk vol raakte, moest de gemeente op zoek naar een nieuwe begraafplaats. Burgemeester Enschedé onderhandelde persoonlijk met de boer en loodste nog diezelfde avond het besluit tot aankoop door de  gemeenteraad. Meteen werd er een offerte opgevraagd bij Zocher en een klein jaar later kon de begraafplaats in gebruik genomen worden. De boer van wie het land was aangekocht, kwam in dienst als lijkgraver.

Tweede Wereldoorlog

In de Tweede Wereldoorlog was er ruimtegebrek op de begraafplaatsen in de gemeente. Begraafplaats De Biezen werd ten koste van het ontwerp efficiënter ingericht. Vanaf 1963 konden er een periode lang geen mensen begraven worden. Pas nadat er in 2003 een groot aantal huurgraven geruimd waren, kon de begraafplaats gerestaureerd worden. Op de begraafplaats zijn nog 11 oorlogsgraven te vinden.

Begraafplaats De Biezen

Kweekerslaan 21

2071 KA Santpoort-Noord